tiistai 12. huhtikuuta 2016

Bongaa partiolainen!

Yhteisvastuukeräys on tältä vuodelta taas polkaistu käyntiin ja tämän vuoden kotimaan kohteena on lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisy. Partio on harrastus, johon kaikki ovat tervetulleita. Mitään erityisosaamista tai taitoa ei tarvita, kaiken tarvittavan voit oppia partiossa mukana olemalla. Partio on yksi keino osallistaa lapsia ja nuoria matalalla kynnyksellä mukaan harrastustoimintaan ja olla näin vaikuttamassa ennaltaehkäisevästi ja myöhemmässäkin vaiheessa syrjäytymiseen.

Viikko 16 on partioviikko ja olemmekin partiolippukunnassamme Anttolan Viiriäisissä miettineet, miten voisimme ottaa nämä kaikki asiat huomioon tuolla viikolla. Suunnittelimme seuraavaa:

Osallistu leikkimieliseen kilpailuun ”Bongaa partiolainen”! Tarkoituksena on, että kaikille Anttolan Yhtenäiskoulun 0-9 luokkien oppilaille jaetaan osallistumispassi ja siihen on joka päivä mahdollisuus kerätä leima (yhteensä väh. 3/6 leimaa) bongaamalla partiolainen koululla. Kilpailu päättyy lauantaina 23.4.2016 klo 14 Anttolan satamassa päätöstapahtumassa, jossa kaikki nimellä ja luokan numerolla varustetut, vähintään 3 leimaa sisältävät kortit osallistuvat arvontaan. Arvonnassa palkintoina on partio/erähenkisiä varusteita ja tavaroita. Kilpailuun osallistumiseen riittää siis muutama bongaus ja passin palauttaminen lauantaina. Muista tulla palauttamaan passisi! (Tapahtumassa mahdollisuus ostaa Yhteisvastuukeräyksen hyväksi makkaraa, vohveleita ja juomista.)

Tiedätkö, miltä partiolainen sitten näyttää? Mistä partiolaisen voi tunnistaa? Ovatko partiolaiset aina lapsia? No minäpä kerron!
Partiolaisen voi tunnistaa esimerkiksi kaulassa olevasta partiohuivista; Anttolan Viiriäisten partiohuivi on sininen, partiopaidasta partiomerkkeineen tai vaikka Väiskistä (sinivalkoisesta päähineestä). Ja kuka vaan voi olla partiolainen ikään katsomatta!

 
kuva: toiminta.partio.fi

Keväisin yhteistyöterveisin

Anniina Forsman
Anttolan Viiriäiset, lippukunnanjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti